Menu
Your Cart

Διήμερη Εκδρομή στο Καρπενήσι –Χιονοδρομικό Βελουχίου- Μονή Προυσού

Διήμερη Εκδρομή στο Καρπενήσι –Χιονοδρομικό Βελουχίου- Μονή Προυσού
TWO DAYS
Διήμερη Εκδρομή στο Καρπενήσι –Χιονοδρομικό Βελουχίου- Μονή Προυσού

Διήμερη Εκδρομή στο Καρπενήσι –Χιονοδρομικό Βελουχίου- Μονή Προυσού 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


1η  ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας Πανόρμου 11-13 στις 07:30 και από την Ομόνοια στις 07:45 και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις που θα κάνουμε καθοδόν, περνώντας έξω από το Καρπενήσι , θα φτάσουμε στο χωριό Γαύρος που βρίσκεται στην δυτική όχθη του Καρπενησιώτη ποταμού. Τα έλατα και τα πλατάνια που κοσμούν το φυσικό τοπίο του χωριού το καθιστούν ιδανική επιλογή για στάση και ευκαιρία για να απολαύσουμε το εκλεκτό παραδοσιακό φαγητό (έξοδα ατομικά).   Επόμενος σταθμός μας η ιστορική Μονή Προυσού. Η «Αρχόντισσα της Ρούμελης», όπως αποκαλούν το μοναστήρι που χτίστηκε πάνω σ’ έναν  απόκρημνο βράχο τον 12ο αιώνα και φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας. Η εικόνα, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ήρθε στην Στερεά Ελλάδα από την Προύσα της Μικράς Ασίας την περίοδο της εικονομαχίας. Το μοναστήρι αποτέλεσε κέντρο πολιτικής καθοδήγησης του απελευθερωτικού αγώνα την περίοδο της Επανάστασης του 1821. Θα προσκυνήσουμε , ξεναγηθούμε στους χώρους της μονής , θα μάθουμε την ιστορία της και θα επισκεφτούμε το μουσείο της που φιλοξενεί εκκλησιαστικά κειμήλια αλλά και την αρματωσιά του Καραϊσκάκη !  Συνεχίζουμε για Μεγάλο Χωριό ένα από τα πιο γνωστά γραφικά χωριά του Καρπενησίου όπου θα κάνουμε στάση για καφέ (έξοδα ατομικά) .Όσοι επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν το διάσημο γαλακτομπούρεκο του «Καρβέλη» (έξοδα ατομικά), απολαμβάνοντας από τη πλατεία του χωριού την πανέμορφη θέα . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαγευτικό Καπρενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η  ΗΜΕΡΑ:  Μετά το πρωινό μας  στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βελουχιού, ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.840 μ. πάνω στις πλαγιές του όρους Τυμφρηστού. Ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι με το χιόνι και καφέ (έξοδα ατομικά ) στο Σαλέ απολαμβάνοντας  την εκπληκτική  θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου! Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν στο Καρπενήσι. Το Καρπενήσι είναι μια πανέμορφη πόλη γεμάτη ζωή και κίνηση όλους τους χειμερινούς μήνες. Αξίζει να κάνετε βόλτα στην πλατεία με τα πλατάνια και την παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, καθώς και στην κεντρική οδό Ζηνοπούλου με τις ταβέρνες, τα καφέ και τα καταστήματα με  τοπικά  προϊόντα.   Προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας (είσοδος δωρεάν)  για μια γνωριμία με την ιστορία της Ευρυτανίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα επισκεφτούμε την  γραφική Υπάτη  που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στις βόρειες πλαγιές του κατάφυτου όρους Οίτη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά) σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Μετά το γεύμα μας αναχωρούμε  και με ενδιάμεση στάση, θα φθάσουμε στην Αθήνα το βραδάκι.

Για τη συμμετοχή στην Εκδρομή  πρέπει να διαθέτουμε ένα από τα εξής έγγραφα • Πιστοποιητικό εμβολιασμού • Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση• Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

 ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 Ν. 4389/2016

ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 25  ΕΥΡΩ
  • DATE: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022
  • EXCURSION: ΔΙΗΜΕΡΗ
  • LOCATION: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ- ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
0.00€