Menu
Your Cart

Τριήμερη Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή στα Γρεβενά -Καστοριά- Χωριά Κόζiακα ,31/12-2/1

Τριήμερη  Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή  στα Γρεβενά -Καστοριά- Χωριά Κόζiακα ,31/12-2/1
THREE DAYS
Τριήμερη Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή στα Γρεβενά -Καστοριά- Χωριά Κόζiακα ,31/12-2/1

Τριήμερη  Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή  στα Γρεβενά -Καστοριά- Χωριά Κόζiακα ,31/12-2/1

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας Πανόρμου 11-13 στις 07:30 και από την Ομόνοια στις 07:45 και αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα Τρίκαλα. Εδώ μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό στο «Μύλο των Ξωτικών» , το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας !

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη  γιορτινή πόλη των Τρικάλων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο  και γεύμα (έξοδα ατομικά)  Το απογευματάκι άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Γεβενά . Εορταστικό γεύμα .Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την πανέμορφη Καστοριά , γνωστή για τα αρχοντικά , τις βυζαντινές εκκλησίες και τα γουναράδικα. Ελεύθερος χρόνος για μια σύντομη γνωριμία με την πόλη.

Συνεχίζουμε για τα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας , όπου απλώνονται επιβλητικά η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα , καθιστώντας την ακριτική περιοχή σ’ έναν υγροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Πρώτος σταθμός μας το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου που βρίσκεται στη Μικρή Πρέσπα. Εδώ Θα περπατήσουμε την 650 μέτρων πεζογέφυρα , θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό κατοικημένο νησί και θα επισκεφτούμε την ομώνυμη βασιλική. Ο εντυπωσιακός ναός χτίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες του 10ου αιώνα με έξοδα του τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ από Λαρισαίους μάστορες.

Τελευταία στάση μας το πιο εμβληματικό σημείο της Μεγάλης Πρέσπας, το χωριό Ψαράδες , με τους γραφικούς κατοίκους ,των οποίων η ζωή είναι το ψάρεμα και η λίμνη . Παραμονή για να γευτούμε τοπικές γεύσεις ,όπως γίγαντες και γριβάδι, σε ταβερνάκι της περιοχής (έξοδα ατομικά).Το γριβάδι , το μεγαλύτερο ψάρι που ζει στις λίμνες ,εισήχθη στις δύο λίμνες κατά τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή εποχή και αποτελεί εκλεκτό έδεσμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα χωριά του Κόζιακα.

Πρώτος σταθμός μας η καταπράσινη κωμόπολη Πύλη γνωστή για το  μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα και τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283) με τις μοναδικές ψηφιδωτές εικόνες. Το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, ένα από τα μεγαλύτερα γεφύρια της ορεινής Ελλάδας, χτίστηκε το 1514 και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα της νότιας Πίνδου από και προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Εδώ θα κάνουμε σύντομη στάση .

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς τις δυτικές πλαγιές του Κόζιακα με προορισμό την πανέμορφη Ελάτη ,που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα 900 μέτρα υψόμετρο . Το πνιγμένο στα έλατα χωριό αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και γεύμα(έξοδα ατομικά )σε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν εκλεκτά κρέατα και κυνήγι .

Γεμάτοι όμορφες εμπειρίες και εικόνες  το απογευματάκι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

•             2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ         ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

•             ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ

•             ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

•             ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

•             ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 Ν. 4389/2016

•             ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

  • DATE: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
  • EXCURSION: ΤΡΙΗΜΕΡΗ
  • LOCATION: ΓΡΕΒΕΝΑ
0.00€