Menu
Your Cart

Διήμερη Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα - Ελάτη

 Διήμερη Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα - Ελάτη
TWO DAYS
Διήμερη Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα - Ελάτη

Διήμερη Εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα - Ελάτη

Πρόγρμμα Εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας Πανόρμου 11-13 στις 07:30 και από την Ομόνοια στις 07:45 και αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Η σύλληψη της ιδέας δημιουργίας τεχνητής λίμνης στην περιοχή, ανήκει στον σπουδαίο στρατηγό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος οραματίστηκε την κατασκευή ενός φράγματος που  θα εξασφάλιζε τόσο  την άρδευση του θεσσαλικού κάμπου  κ, όσο  και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας . Το έργο υλοποιήθηκε το 1959, και η λίμνη που σχηματίστηκε πήρε το όνομα του εμπνευστή της.

Αρχικά θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνης , με την απίστευτη θέα, που χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνό Β’ τον 12ο αιώνα και στους χώρους της φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Σεραφείμ.

Στη συνέχεα διασχίζοντας τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, θα καταλήξουμε στο Φράγμα Ταυρωπού όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες.

Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και γεύμα (έξοδα ατομικά) σε παραδοσιακή ταβέρνα με θέα τη λίμνη.

Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας, στη Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Μετέωρα ,το πιο αξιόλογο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό κέντρο στην Ελλάδα. Οι  Μονές των Μετεώρων, αποτελούν μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.Οι πρώτοι ερημίτες ήρθαν στην περιοχή τον 11ο αιώνα και τον 14ο αιώνα ο Όσιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης συγκρότησε το πρώτο οργανωμένο μοναστικό κοινόβιο στο Μεγάλο Μετέωρο. Είκοσι τέσσερα μοναστήρια, πολλά κελιά και ασκηταριά άνθισαν διάσπαρτα σε όλους τους βράχους για 600 και πλέον χρόνια. Σήμερα σώζονται ακέραια και λειτουργούν έξι μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφτούμε ένα από αυτά, την ιστορική Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου φυλάσσεται η τίμια κάρα του Αγίου Χαραλάμπους.

Επόμενος σταθμός μας η καταπράσινη κωμόπολη Πύλη, όπου δεσπόζει ένα από τα μεγαλύτερα γεφύρια της ορεινής Ελλάδας, το  μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα. Εδώ θα κάνουμε σύντομη στάση .

Το γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα χτίστηκε το 1514 και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα της νότιας Πίνδου από και προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς τις δυτικές πλαγιές του Κόζιακα με προορισμό την πανέμορφη Ελάτη ,που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα 900 μέτρα υψόμετρο . Το πνιγμένο στα έλατα χωριό αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και γεύμα(έξοδα ατομικά )σε μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες.Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κυνήγι ,ζαρκάδι και αγριογούρουνο !

Γεμάτοι όμορφες εμπειρίες και εικόνες  το απογευματάκι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 Για τη συμμετοχή στην Εκδρομή  πρέπει να διαθέτουμε ένα από τα εξής έγγραφα

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού • Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση• Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test 48 ωρών


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

·                  1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

·                  ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΠΟΥΛΜΑΝ

·                  ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

·                  ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

·                  ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 Ν. 4389/2016

·                  ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

·                  ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΤΛ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: ….. ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  …… ΕΥΡΩ


  • DATE: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
  • EXCURSION: ΔΙΗΜΕΡΗ
  • LOCATION: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΕΛΑΤΗ
0.00€