Menu
Your Cart

10ήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία.

10ήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία.
Ten days
10ήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία.

10ήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία στις 23/10/2021 έως 1/11/2021 με κόστος 570€ το άτομο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα ,ημίωρη στάση στη περιοχή της Λαμίας για καφέ(προαιρετικά) επί της εθνικής οδού. Καθοδόν στάση για γεύμα(προαιρετικά). Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προσπερνώντας την όμορφη Θεσσαλονίκη για να φθάσουμε το απόγευμα και να τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, ελεύθερος χρόνος, δείπνο(προαιρετικά),Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (350ΧΛΜ) Άφιξη στην Πόλη και ξενάγηση της ιστορικής Πόλης, Βυζαντινός Ιππόδρομος . προαιρετική κρουαζιέρα του Βοσπόρου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ- ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (740ΧΛΜ) Μετά το πρωινό μας νωρίς αναχώρηση από την Κων/πόλη με προορισμό την κεντρική Ανατολία και με ανάλογες στάσεις στο δρόμο για ανάγκες θα καταλήξουμε στην Καππαδοκία. Θα περάσουμε αρχικά ξεκινώντας από την Πόλη από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου με κατεύθυνση προς την Άγκυρα (πρωτεύουσα της σημερινής Τουρκίας) διασχίζοντας τον κόλπο της Νικομήδειας, την σημερινή Mπόλου περιφερειακά ( ιστορική Βιθύνιον) ή (κλαυδιούπολη). Αφού περάσουμε περιφερειακά και την πρωτεύουσα Άγκυρα συνεχίζουμε προς Ακσαράί περνώντας δίπλα από την Αλμυρά Λίμνη ( TUZ GOLU) με τελικό προορισμό την Καππαδοκία. Στην Αλμυρά Λίμνη θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το ιδιαίτερο θέαμα της υπεραλμυρής λίμνης.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ). Δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (120ΧΛΜ) Εντός των δύο ημερών θα εξερευνήσουμε την περιοχή της Καππαδοκίας ξεκινώντας από το προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν την φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μια μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την Unesco μνημείο φυσικής κληρονομίας. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε (προαιρετικά) σε ένα από τα αερόστατα και να θαυμάσετε την ιδιόμορφη και μοναδική θέα από ψηλά. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Γκόρεμε (Κόραμα) στην οποία υπάρχουν περισσότερες από 360 λαξευτές εκκλησίες. Αφού επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Μεγάλου Βασιλείου, του Μήλου ή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Βαρβάρας και των Σανδάλων , θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα Πασαμπαλάρ, γνωστή για τα περίφημα τρωγλοδυτικά σπίτια κυριολεκτικά χωμένα στα βράχια. Ακολουθεί η Σινασσός, στην οποία θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα περπατήσουμε στις παλιές Ελληνικές γειτονιές με τα θαυμάσια αρχοντικά τους. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την ‘πρωτεύουσα’ των περίφημων κεραμικών, την Άβανο. Χτισμένη στις όχθες του Κιζίλ Ιρμάκ (κόκκινος ποταμός) , του Άλυ των αρχαίων , ήταν από τους σημαντικότερους οικισμούς της προ-βυζαντινής Καππαδοκίας. Σήμερα φημίζεται για τις βιοτεχνίες των υφαντών και κεραμικών, για τα Οθωμανικής εποχής σπίτια της, αλλά και για τη φιλοξενία της. Τέλος θα επισκεφθούμε το Ουτσχισάρ, όπου θα ανέβουμε στον πύργο του για μια πανοραμική θέα της Καππαδοκίας. Το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε (προαιρετικά) ένα θέαμα μοναδικό: χορό των Δερβίσηδων, που υπό τους ήχους παραδοσιακής θρησκευτικής μουσικής, περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα κινούνται κυκλικά σε όλη την σκηνή. Εκστατικοί και γεμάτοι χάρη, πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.Δείπνο.Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Συνεχίζοντας σήμερα στην περιήγησή μας στην Καππαδοκία, θα κατευθυνθούμε προς τη Μαλακοπή ( DERINKUYU) , μια υπόγεια πόλη που λαξεύτηκε στον μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου, κρύβοντας κάτω από την επιφάνεια του μια τεράστια υπόγεια πόλη με παρεκκλήσια, κελία, αποθήκες, δωμάτια διαμονής κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Ιχλάρα ( Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τον Ικόνιο meso AKSARAY (ARXELAİADAS)μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες , λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμάιοι , όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι Άγιοι Παύλος Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215). Στο τέλος του 11ου αιώνα το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους και από τον 15ο αιώνα αποτέλεσε τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του παραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυκλοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ακσαράι, μεγάλο εμπορικό σταθμό στον περίφημο δρόμο του Μεταξιού που διέσχιζε την Ανατολία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ικόνιο. Σιανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ –ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ (ΙΕΡΑΠΟΛΗ) (640ΧΛΜ)

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο προς την επαρχία Ντενιζλή όπου φιλοξενεί το Παμούκκαλε και την αρχαία πόλη Ιεράπολη της Φρυγίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παμούκκαλε. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΑΠΟΛΗ- ΣΜΎΡΝΗ (250ΧΛΜ) Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τον ιστορικό χώρο της Ιεράπολης ( Παμούκαλε). Επίσκεψη στις αρχαιότητες της, αλλά και στους ολόλευκους πέτρινους καταρράκτες της με τις αβαθείς λεκάνες που τις τροφοδοτούν άφθονες θερμές πηγές ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο ασυνήθιστης ομορφιάς. Η αρχαία Ιεράπολη και ο γεωλογικός σχηματισμός του λόφου Παμούκκαλε, αποτελούν μαζί, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε προς τα παράλια της Μ. Ασίας όπου φθάνοντας στο σημερινό Σελτζούκ θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρου της Εφέσου. Τα ερείπια της Αρτεμίσου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου, αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πολύπαθη και Ιστορική Σμύρνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δειπνο. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ (250ΧΛΜ) Πρωινή περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από την Μικρασιατική Καταστροφή. Μετά το πέρας της ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τον Ναό του Ασκληπιού. Παράλληλα θα φαίνεται στην κορυφή του λόφου και η ακρόπολη της Περγάμου. Αργότερα θα επισκεφθούμε τη AYVALI, την πόλη που το 1922 αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά ελληνικά του στοιχεία - πολλοί μάλιστα από τους ηλικιωμένους κατοίκους της εξακολουθούν να μιλούν ελληνικά. Κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκκαλε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ –TROIA -KOMOTİNİ Αναχώρηση μετά το πρωινό προς τα Δαρδανέλια. Διασχίζουμε το Αδραμύττιο. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Ιστορικής Αρχαίας Τροίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ Πρωινό και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ(προαιρετικά), άφιξη στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ

• 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ.

• 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

• 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

• 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

• 1 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ

• ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ

• Φ.Π.Α.

• 9 ΠΡΩΙΝΑ

• 7 ΔΕΙΠΝΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους

• Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

• ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, 1,50 € ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/ σουίτας, που έχει εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 στην Ελλάδα (2 νύχτες *1,50€ = 3€ σύνολο).

***Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας .

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 570€ ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, 1,50 € ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/ σουίτας, που έχει εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 στην Ελλάδα (2 νύχτες *1,50€ = 3€ σύνολο).

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +220€

  • DATE: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021
  • EXCURSION: Δεκαήμερη
  • LOCATION: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
0.00€